Hoe ik dat doe

Afhankelijk van jouw vraag kijk ik samen met jou welke manier van werken het beste past. Daarop stemmen we mijn inzet af

Als Teamcoach kan ik een oplossing bieden:

  • Als het niet lekker loopt in een team. 

Ik ben bij een aantal organisaties betrokken waar teams al wel zelfstandig werkten, terwijl dit nog niet geheel vlekkeloos liep. Door mee te kijken bij hun overleg, mee te denken in het maken van goede teamafspraken, handreikingen te bieden voor een effectieve vergaderstructuur, verschillen bespreekbaar te maken, heb ik diverse teams weer op de rit geholpen.

  • Als ondersteuning voor teamcoaches. 

Ik zet intervisiebijeenkomsten, coaching on the job of individuele coachafspraken in.

  • Als teams meer inzicht nodig hebben in eigen en elkaars kwaliteiten. 

Hier werk ik vaak met het DISC – profiel. Dit is een zeer eenvoudig model waarmee medewerkers meer inzicht krijgen in zichzelf en elkaar. Zo ontstaat er meer begrip en een betere werksfeer.

Als interim-manager kan ik tijdelijk een oplossing bieden in jouw organisatie als:

  • Je een tijdelijke oplossing zoekt voor aansturing van je teams
  • Je wilt dat je teams begeleid worden naar zelfsturing.

Voorbeelden van ervaringen die ik meeneem

Teams in een kinderdagverblijf werken nu veel zelfstandiger

Op een kinderdagverblijf heb ik enkele maanden lang een managersrol vervuld. (In die periode heb ik het team intensief begeleid met als resultaat dat ze zelfstandiger en initiatiefrijker werken.

Zelfsturende teams in de ouderenzorg

In een organisatie voor ouderenzorg heb ik in een transitie naar zelfsturing een aantal teams begeleid. Het resultaat is meer stabiliteit en rust. Medewerkers hebben meer vertrouwen gekregen in zichzelf én in hun team. Hierdoor lukt het hen nu echt zelf te gaan sturen.

Zelfsturende teams bij Buurtzorg

Bij buurtdiensten (onderdeel Buurtzorg) heb ik teams van huishoudelijk verzorgenden ondersteund. Van hen werd van de ene op de andere dag verwacht dat ze in zelfsturende teams gingen werken. Dit bracht veel onrust met zich mee. Medewerkers meldden zich ziek en gingen op zoek naar een andere werkgever. Toch blijkt na enkele maanden goede begeleiding dat ze deze nieuwe uitdaging prima aan kunnen. En meer werkplezier ervaren dan ervoor.

Wat klanten zeggen

Nodig je mij uit?

Ik help ook graag jouw team en organisatie. Zodat medewerkers weer gaan stralen en met plezier naar hun werk gaan.