Hoe ik dat doe

Afhankelijk van jouw vraag kijk ik welke manier van
ondersteuning het beste past.

Als procesbegeleider:

Kan ik jou en je organisatie begeleiden op weg naar meer zelfsturing
In dit soort trajecten werk ik vaak samen met mijn collega Alice Onderstal (zie:
https://www.linkedin.com/in/aliceonderstal/)

Als Teamcoach kan ik een oplossing bieden:

Als het niet lekker loopt in een team. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de samenwerking of over het niet goed op de rit krijgen van het zelfsturend werken.
Ik ben bij een aantal organisaties betrokken geweest waar teams al wel zelfstandig werkten, terwijl dit nog niet geheel vlekkeloos liep. Door mee te kijken bij hun overleg, mee te denken in het maken van goede teamafspraken, handreikingen te bieden voor een effectieve vergaderstructuur, verschillen bespreekbaar te maken, heb ik diverse teams weer op de rit geholpen.

Als Trainer:

Ben ik inzetbaar op een breed scala aan onderwerpen. Mijn trainingen zijn altijd interactief en ik zorg voor voldoende variatie in werkvormen. Van deelnemers krijg ik vaak terug dat ze een veilige en open sfeer hebben ervaren.

Bij grote groepen werk ik samen met Alice Onderstal (zie;
https://www.linkedin.com/in/aliceonderstal/)

Een greep uit de trainingen die ik samen met Alice geef en heb ontwikkeld.

Teamprofiel/-dynamiek (DISC)

Wil je met je team nog meer in je kracht komen te staan? Samen analyseren we het teamprofiel aan de hand van DISC. Dit is een eenvoudig model wat meer inzicht geeft in je eigen gedragsvoorkeuren en die van je collega’s. En wat helpt bij het bouwen aan respect en vertrouwen in een team.

Creatief denken en doen

Wil jij samen met je team leren om tot vernieuwende ideeën en verrassende oplossingen te komen? Tijdens deze interactieve training leer je andere wegen bewandelen in je denksysteem. Hiervoor zetten we verschillende brainstormtechnieken in. Met deze inspirerende technieken kan iedereen patroon doorbrekend en innovatief denken.

Werken aan werkgeluk

Vind jij werkgeluk belangrijk? En wil jij graag werken aan werkgeluk met jouw teamgenoten? In deze workshop gaan jullie op ontdekkingstocht. Want wat is werkgeluk eigenlijk? Hoe zie jij dat en jouw teamgenoten? En wat kunnen jullie concreet doen om het werkgeluk positief te beïnvloeden?

Besluitvorming met je team

Hoe zorg je voor krachtige besluitvorming met je team? Met de CONSENT-methode leer je om met je team effectief tot gedragen besluiten te komen. Gelijkwaardigheid en groei staan voorop. Een ieder die geraakt wordt door een besluit, krijgt een stem. Ook wordt er gezocht naar werkbare oplossingen i.p.v. perfectie. Het stimuleert dat goede ideeën de ruimte krijgen en teamleden meer eigenaarschap
voelen.

Intervisie

Wil jij leren hoe je intervisie kan doen? En ook nog op een manier dat het veilig voelt en je daadwerkelijk iets leert. Je leert welke vormen er zijn en hoe je elkaar de juiste vragen kan stellen zodat je elkaar daadwerkelijk een stapje verder kan helpen.

Wat klanten zeggen

Nodig je mij uit?

Ik help ook graag jouw team en organisatie. Zodat medewerkers weer gaan stralen en met plezier naar hun werk gaan.